11.8.13

kiire soolakurk

iga-aastane kurgiuputus tekitas eile tunde, et äkki peaks ka. retsept siit, ei tekkinud tunnet, et peaks väga ratsima hakkama;)


kiirsoolakurgid

1 l vee kohta - 
1 spl jämedat soola
0.5-1 spl suhkrut (kui liitreid rohkem, siis ka supilusikaid rohkem)

tilliõisikuid
mustsõstra lehti
1 poolitatud küüslauguküüs
(jupp mädarõikajuurt, sinepiseemneid, jne.)

Pese värsked väikesed kurgid jääkülma veega ja lao purki. Koos kurkidega lao potti ka tilliõisikud, sõstralehed, poolitatud küüslauguküüned ja soovi korral mädarõikajuurt. Soolvett keeda vastavalt kurkide kogusele. Aja teises potis vesi keema, lahusta selles sool ja suhkur ning kalla keev vesi kurkidele. 

No comments: