kukeseene-juustu pirukas
nii palju kukeseeni kui metsast saadi, kui saadi palju, siis umbes üks pannitäis (muud seened ajavad ka asja ära)
1 pakk (200 grammi) toorjuustu, kas maitsestamata või ürdimaitselist
200 gr riivitud mozzarellat (kõlbab ka riivitud parmesanilaadne toode)
2 muna
2 dl rõõska koort (protsent pole oluline)
oliivõli praadimiseks
1 keskmine sibul
soola-pipart
meelepäraseid ürte
soovi korral sinki
puhasta seened, haki sibul. soovi korral võib selle etapis lisada ka singitükke. aja pann kuumaks ja prae seened läbi, pane kõrvale ja lase natuke jahtuda. vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv vormi küpsetuspaberiga ja pane selle põhja üks tortilla. klopi munad soola-pipraga lahti, lisa toorjuust ja riivitud juust ning koor, ja sega läbi. maitsesta. vala praetud seened tortillale ja sinna otsa muna-koore-juustu segu. küpseta u 180 kraadil u 20-25 minutit kuniks piruk pealt kuldpruun. lase natuke jahtuda. naudi.
pilti tegi Pille
No comments:
Post a Comment