mul ei ole oma aeda ja saares olev kohtki pisike. aga sellegipoolest - käes on ploomiaeg!
100 ml (pruuni) suhkrut
50 gr võid
0.5 tl soola
1 spl vett
taigen:
2 toatemperatuuril muna
150 ml suhkrut
0.5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
100 ml toatemperatuuril hapukoort
100 ml õli
400 ml jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatet kardemoni
500 ml (või natuke rohkem) poolitet ploome
vajadusel tuhksuhkrut
sega pisikeses pannis omavahel kokku suhkur, või, sool ja vesi ning keeda 1 - 2 minutit, kuniks suhkur on sulanud. kata pann küpsetuspaberiga, vala segu pannile, kata ploomidega (kena oleks, kui lõikepool saaks ülesse) ja pane kõrvale. mikserda omavahel suuremas kausis ükshaaval munad, suhkur, sool, küpsetuspulber, õli, jahu ja kardemon. sega sisse hapukoor ja jaota tainas ühtlaselt ploomide peale. soojenda ahi 180 kraadile ja pane ahju kuniks on kuldpruun (see võtab aega c a 45 - 50 minutit) või kui "tikutest" on puhas. lase väljas 15 minutit jahtuda. pane koogitaldrik peale ja pööra ümber. serveeri soojalt või toatemperatuuril.
No comments:
Post a Comment