28.2.10

viinakuu, vol x - õuna-siidrikook

pildi update 26.02.2017



pildi update Viimsist Õunakoogikohvikust, päevakajaliselt 28.09.2013

see kook aga oli mõnda aega meie pere firmakoogiks. ta on loomulikult parim õunahooajal, aga nüüd kuidagi tuli tahtmine täie hooga peale, ning olid ka (jälle) üle mõned kodumaised õunad (kuigi ma teistpidi hoidsin ennast Stockmannis eile täiega tagasi, et mitte hollandi rabarberit osta - kui need esimesed varred ilmuvad, kaob mu kodumaise rabarberi patriotism mõneks ajaks sajaga. aga siis tuleb kohe tagasi). ühesõnaga, kunagi ammu aga oli namis päevakorral "parima õunakoogi" valimine, ning siis ma selle retsepti üles andsingi. välimuselt on see täiesti mittemidagiütlev, aga sisemuses palju õunu ja väga mahlane. tegime nüüd uuesti, oli sama hea kui vanastigi. eriti hea saab siis, kui juurde vaniljekastet teha, näiteks kasvõi seda Flora oma.

taigen:
3.75 dl jahu
0.5 dl suhkrut
poole sidruni koor
soola
1 muna
100 gr võid

täidis:
1 kg õunu
6 dl õunasiidrit
0.5 dl suhkrut
4 pakki (a 45 gr) vaniljekastmepulbrit (ma olen sellega teinud, aga ma arvaks, et teatav hulk tärklist ja vaniljesuhkrut ajaks ka asja ära, aga ma pole proovinud)

taigen: sega ained, suru lahtikäivasse vormi ja selle äärtele, ja siis külma. riivi kooritud õunad, sega suures kausis siider ja vaniljekastmepulber (minu meelest on lihtsam pulber õuntesse segada, ja siis siider). küpseta 200 kraadil 1 tund, lase jahtuda. selline teistmoodi, aga täiega hea. ja õunane.

3 comments:

Pille said...

Kas õunad on Sul pigem magusad või pigem hapukad? Vaatan, et suhkrut üsna vähe, nii et kogu magusus peaks siis õuntest tulema?

Siider on korralik õunasiider, mitte plekkpurgioma, eks? :)

vahterliina said...

õunad ei tohi olla väga jahused, maitse osas pole vahet. taigen on päris magus. siider - mulle muidu meeldib see "mädamaitseline", nagu hr abikaasa sõbralikult ütleb. aga kooki kõlbab suvaline õunamaitseline ka.

Pille said...

Tehtud, täitsa tavalise koduse õunamahlaga, käras küll :)