6.9.13

gluteenivabad šokolaadimuffinid

Ka mina, Brutus, ehk et jõudis aeg kätte, kui ma pistsin rinda gluteenivabade muffinitega. Mitte et see/gluteenivabadus mulle endale kahjuks tuleks. Kuna ma piisavalt harva teen neid gluteenivabu asju, siis on sellest saanud pigem meeldiv väljakutse, mitte karistus.


2 purki kikerherneid soolvees (u 400 gr, 1 purk on 200)
1 dl sojapiima/mandlipiima/vett (või ka lihtsalt piima, kui laktoos probleemiks pole)
4 muna
0.5 dl kakaopulbrit (seda nö „Meie Marki“. Kui on käepärast mõni muu, nt Monbana, siis peaks pärast suhkru kogust pisut vähendama)
3 spl kookosõli/rapsiõli – ühesõnaga õli
1 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl suhkrut

kaunistuseks (vastavalt maitsele ja dieedile), kas:
šokolaadimaitselist toorjuustu
sulatet šokolaadi
vms

kurna kikerherned ja püreeri saumikseriga võrdlemisi kaua, et tükke sisse ei jääks, ja moodustuks ühtlane mass. Lisa munad, piim, õli, kakao, suhkur ja küpsetuspulber – ühesõnaga ülejäänud ained, sega korralikult läbi. Jaota muffinivormidesse – ma omasin eelinfot, et nad väga ei kerki, seega kasutasin neid madalaid ehk harilikke vorme, nendest sai 12, tegin siis juurde veel silikoonpanniga neid pisemaid, suupisteteks sobivaid koogikesi. Küpseta u 180 kraadil 15 minutit – kui tikk on enamvähem puhas, võta välja, vastasel juhul lase veel paar minutit kuuma, üle küpsetada pole ka mõtet. Võta välja ja lase jahtuda. Kaunista kas toorjuustu või muu meelepärasega. Lapsed sõid ka, osad mitte nii entusiastlikult;) – ma ei ole ise liiga palju gluteenivabu asju söönud, aga minu arust olid ka kenad, võiks täitsa veel teha.

1 comment:

Anonymous said...

noh, kas öeldi siis, et 'ull gurmee?