Vietnamis pole ju võimalik nii käia, et phod ei söö. Ja seda
ka kodus järgi ei tee. Ma sõime nii kohapeal, harjutasime kokakoolis &
oleme teinud ka pärast kodus. Ikka hirmus tore on.
Pho (umbes neljale)
puljongiks:
u pool kilo veiseliha/kana supikogu
1 tl suhkrut
4 tähtaniisi
1 tl soola
2 keskmist sibulat, hakituna
u 4 cm jupp ingverit, kergelt lömastatuna
1 liiter vett
u 300 gr viilutet veiseliha või kanaliha (olenevalt sellest,
kas puljong on keedetud siis veise või kana supikogust)
0.5 tl tshillipastat* (kui seda teha ei viitsi, mis on
muidugi halvasti, siis võta pool hakitud tshillit, 0.5 tl soola, 0.5 tl suhkrut ja
paar küüslauguküünt, ka hakituna. need ajavad ka asja ära)
1 spl õli
200 gr riisinuudleid
mungoa idusid
sidrunimahla
hakitud koriandrit, münti ja rohelist sibulat
röstitud pähkleid
* tshillipasta (tasub teha küll, väga vinge asi)
pool kilo tshillikaunasid
150 gr suhkrut
150 ml õli
5 küüslauguküünt
2 tl soola
vala tervetele tshillikaunadele liiter keeva veel ja lase 5
minutit seista. Haki (ära blenderda). Kuumuta õli, lisa sinna hakitud küüslauk,
sega u 30 sekundit. Lisa hakitud tshillid, suhkur ja sool, kuumuta 40 minutit
kuni segu on moosiks muutunud.
Aga supp. Pho.
3 comments:
a ta on sarnane kui pho ga?? googlet ma põhimõtteliselt ei kasuta :)
MB
"ta" ongi pho?;)
Jeerum missugused söögid!!!! Ma pean mitukorda läbi lugema enne kui asjale pihta saan! Vägev! Vaevalt, et ise kunagi Vietnamisse sõidan ja seepärast suur tänu, et sa siia kirjutad!!!
Post a Comment