24.7.15

kirsikook


kook. kirssidega. ma ei ütleks, et ma oleks eriti sageli seda teinud, et kirsid koogi sisse saaks. aga kunagi võeti meil saares puu maha, ja ma ei märganudki, kui võsud olid tekkinud. ja nii palju kade olin ma küll, et neid marju lindudele ei jätnud. idee siit - Not Quite Nigella;)

hapukirsikook

pool kilo ilma kivideta kirsse

200 gr toasooja võid
2 dl suhkrut
3 muna
5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

kondista kirsid. hõõru või suhkruga vahule, lisa ükshaaval munad. sega sool ja küpsetuspulber jahusse ja moodusta taigen. määri u 25 cm läbimõõduga ümmargune vorm võiga. laota taigen lusika abil laiali, pane kirisid peale, vajuta kirsid kergelt taignasse. küpseta 180 kraadil u 45 minutit kuniks tikk puhtalt välja tuleb. lase jahtuda, parim leigelt.


No comments: