enne suure suve lõppu oli veel mõte maasikajäätist teha. tehtud, mõeldud.
maasikajäätis
2 dl maasikaid, toormoosina (lisa ainult u 1 spl suhkrut), püreestet kujul
4 dl rõõska koort
2 dl tuhksuhkrut
3 spl viina
moodusta maasikatest toormoos - 2 dl moosi saamiseks kulub neid umbes 330-400 gr. lahusta moosis pool tuhksuhkrust. vahusta rõõsk koor, lisa sinna vahustamise lõpupoole teine pool tuhksuhkrust. sega vahukoore sisse u 2/3 maasikamoosi, vahusta veel kergelt läbi, lisa viin ja sega. vala saadud segu madalasse laia vormi, tirtsuta sisse allesjäänud maasikamoos, sega kergelt läbi - et tekiks ilusad vöödid - ja pane sügavkülma. mina tavaliselt segan korra või kaks külmumise ajal ka läbi, u pool tundi kuni tund peale kappi panekut, aga ilmselt ei juhtu ka midagi, kui üldse ei sega. lase umbes öö - ehk 12 tundi - taheneda. enne serveerimist on mõistlik jäätis veerand tundi varem kapist välja võtta.
No comments:
Post a Comment