Mustikakook purukattega
taigen:
50 gr võid, toatemperatuuril
100 gr suhkrut
2 näpuotsatäit soola
1 muna
150 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
veerand tl soola
vanilliekstrakti
kardemoni;)
100 ml piima
pool liitrit mustikaid
purukate:
50 gr võid
50 gr suhkrut
50 gr külma võid, tükkidena
1 tl kaneeli
soojenda ahi 180 kraadile. vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad, sool, vanilliekstrakt ja kardemon. teises topsikus sega jahusse küpsetuspulber. siis lisa taignasse jahu kolmes osas, piimaga vaheldumisi. sega puru jaoks vajalik suhkur ja jahu omavahel, lisa sinna külma või tükid & moodusta puru. vala taigen 20 cm läbimõõduga vormi, puista peale mustikad, siis puru. soojenda ahi 180 kraadile. küpseta u pool tunnikest kuniks tikk puhtalt välja tuleb.
No comments:
Post a Comment