29.8.13

õuna-šokolaadi kook


selle ma sooritasin tegelikult lapsele sünnipäevaks. laps tahtis šokolaadikooki, mina tahtsin, et oleks õunad sees, lapse isa arvas, et ma rikkusin jälle õuntega kõik ära. võib-olla rikkusin, aga laps sõi ära (meie laps ei ole eriline koogilemb muidu) & küsis teise tüki juurde;) ja muu polnud siis oluline. et maasikad peal on, oli ka sünnipäevalapse soov - korjasime neid paar päeva varem kuumaasikatelt tera haaval, ja hoidsime sügavas.

tummine õuna-šokolaadi kook

5 dl jahu
3 dl suhkrut
1 dl kakaopulbrit (ikka seda ilma suhkruta)
2 tl küpsetuspulbrit
1 spl kaneeli
200 gr šokolaadi, tükkidena
2 muna
2 dl õli

u 300 gr õunu, koorituna ja tükeldatuna

kaunistuseks:
2 karpi šokolaadiga toorjuustu (nt see 175 grammine Milka vms)
maasikaid ja mustikaid - see on nüüd küll tänu sünnipäevalapse soovile, et neid võiks olla;)

sega kõik kuivained ja tükeldet tume šokolaad omavahel. klopi munad näpuotsatäie suhkruga, lisa õli. koori ja tükelda õunad. vala õunatükid jahusegusse ja lisa muna-õli. sega läbi, vala - ehk pigem tõsta ja suru märgade kätega u A4 suurusesse vormi - või 26 cm läbimõõduga rõngasse - ja küpseta 200 kraadil u 40 minutit. lase jahtuda, soovitatavalt üleöö. kaunista. 

kook saab selline tummisemapoolne, suurt üle ühe tüki võtta ei taha. korraga. kuigi ma olen näinud ka inimesi, kes seda brauni-toorjuustu-vaarika müristust mitu tükki järjest söövad, niiet mine tea;)

5 comments:

Anonymous said...

Like!
Ma just nuputasin, mida uut võiks õuntest teha. Purukook, tavaline kaneeli ja suhkruha ülepuistatud (ostetud lehttaigna peal) ja hapukoore taignaga juba tehtud.

Kristel

vahterliina said...

jasamudku küpppsetad ja küppsetad! uskumatu! kas noored juba jõudsid?

Anonymous said...

Kas selle jahu koguse kohta mitte liiga vähe mune pole? Minul sai tainas ikka väga paks, niiet valada vormi seda küll ei õnnestu.

vahterliina said...

jäi vähe tummine küll, "tõsta ja laiali suruda" oleks olnud õige sõnastus ehk. aga muidu kuidas oli?

iti said...

Näed siis, lapsed ikka tahavad sokolaadi ja tegelikult ise ka vahelduseks. Muidu ja säänsed prostad õunakoogid nagu tavaliselt :)